انواع رنگ های ساختمانی جدید را بشناسید!
یکی از عناصر مهم در دکوراسیون داخلی، رنگ سطوح مختلف خانه (دیوار، سقف و…) است. رنگ ساختمانی که در فضاهای داخلی استفاده میشود رنگ غالب دکوراسیون شما و به نوعی شخصیت شما را نشان میدهد. ممکن است رنگهای یکدست و روشن را برای خانه به کار ببرید و یا به رنگهای مات و تیرهتر علاقهمند باشید. اگر تصمیم به رنگ کردن منزل خود دارید، قبل از هرچیزی باید انواع رنگ ساختمانی را بشناسید، رنگ متناسب با هر فضای خانه را انتخاب کنید و از شرکتهای خدماتی معتبر برای انجام کار نقاشی ساختمان کمک بگیرید.
چه رنگی انتخاب کنم؟
انتخاب رنگ یکی از مهمترین بخشهاست. باید در نظر داشته باشید که رنگی رو انتخاب کنید که علاوه بر عوض کردن حال و هوای خونه بتونه تأثیر خوبی هم روی شما داشته باشه. شاید براتون سؤال پیش بیاد که اصلاً انتخاب رنگ خوب برای اتاقها به عوامل محیطی بستگی داره؟ پاسخ قطعاً بله است. درواقع در انتخاب رنگ هر اتاق باید فاکتورهایی مثل نور و میزان تابش آفتاب در آن اتاق را در نظر بگیری. علاوه بر اینها جهت تابش نور آفتاب، و اندازه سقف اتاق هم مهمه. خوبه که یادتون باشه، سقفهای بلند، رنگ و فضای اتاق را مطبوعتر و دلنشینتر میکنن. پس در انتخاب رنگ حسابی دقت به خرج بدید.
معرفی و مروری بر انواع رنگ ساختمان
این روزها طرحهای جدید رنگآمیزی ساختمان خیلی متنوع شده، درواقع دیگه ما تنها با رنگهای ساده روبهرو نیستیم بلکه انواع رنگهای طرح دار هم بهعنوان گزینههای جدید پیش روی ماست. به همین خاطر میخواهیم شما را با انواع رنگهای ساختمانی جدید آشنا کنیم تا بتوانید از میان نمونههای مختلف، بهترین و زیباترین رنگ را با توجه به نیاز خودتون انتخاب کنید. در بازار رنگهای ساختمانی، میتوانید چند نوع رنگ: پلاستیک، روغنی، اکریلیک، رنگ نانو، مولتی کالر و حتی بلکا رو پیدا کنید. ولی چقدر درباره مزایا و معایب هرکدام از این رنگها اطلاع دارید؟
رنگ روغن
از قدیمیترین انواع رنگ ساختمانی رنگ روغن است که در سه نوع براق، مات و نیمه براق وجود دارد. نوع براق این رنگ دوام بالایی دارد و به علت قابل شستشو بودن، پوشش خوب و عایق بودن برای در و پنجره از آن استفاده میشود. نوع براق رنگ روغن نور را منعکس و فضا را روشنتر میکند اما باعث میشود ایرادات و ناهمواریهای سطوح به چشم بیایند. قابلیت شستشوی و پوشش دهی رنگ روغن مات نسبت به نوع براق کمتر است. از رنگهای روغنی میتوانید در مکانهای مرطوب مثل سقف دستشویی و حمام استفاده کنید. همینطور بر روی سطوح فلزی و چوبی و همچنین محلهایی که قبلاً رنگ شده به خوبی جواب میدهد. در فضاهای خارجی مثل نردهها، حصار، درها و … مناسبترین و بهترین انتخاب استفاده از رنگهای روغنی است.
آکریلیک
رنگ آکریلیک از جدیدترین رنگ های ساختمانی است که با فرمولاسیون خاص خود با محیط زیست سازگار است. در سه نوع براق، مات و نیمه براق در بازار عرضه میشود. رنگآمیزی با آکریلیک روی تمام سطوح ممکن است و با توجه به غلظت بالا، سطوح را کاملاً میپوشاند. ضد رطوبت و مقاوم در برابر سایش است. دوام بالایی دارد. در هنگام اجرا بوی نامطبوع ندارد و بهسرعت خشک میشود.
آکریلیک در رنگآمیزی سطوح گچی یا دیوارهای رنگ شده و یا سطوح بتنی و سیمانی و… مورد استفاده قرار میگیرد. رنگ آکریلیک از جدیدترین رنگ های ساختمانی است که میتوانید از آن در رنگآمیزی دیوارهای حیاط و نماهای پارکینگ استفاده کرد.
رنگ پلاستیکی
یکی از انواع رایج و قدیمی رنگ ساختمانی، رنگ پلاستیکی است. این نوع رنگ ساختمان به آسانی اجرا میشود و به سرعت خشک میشود. رنگ پلاستیکی اجرای راحتی دارد و به زیرسازی نیاز ندارد. این نوع رنگ غیر قابل شستشو بوده و برای سطوح پنجره و نردهها مناسب نیست.
دستورمصرف:
قبل از استفاده از رنگ ساختمانی سطح مورد نظر را با آب شستشو داده تا گردوخاک از سطح زدوده شود. (در صورتیکه سطح شوره زده باشد حتما با استفاده از برس، تمیز گردد). لازم است سطح، موردنظر قبل از رنگآمیزی، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی و چربی و حتی رنگهای قدیمی گردد. برای سطوح سیمانی میتوانید از روش واترجت، جهت تمیزکردن سطحی استفاده نمائید. در این صورت باید قبل از اعمال رنگ، از خشکشدن کامل سطح مطمئن شوید. درصورت لزوم، سطح را با سیلراکریلیک مناسب ترمیم نموده تا سطحی کاملاً صاف و یکنواخت بدست آید. سپس رنگ ساختمانی اکریلیک براق لتو را با مقدار مناسب آب بتدریج مخلوط نموده و بروی سطح اعمال نمائید. (میزان اختلاط آب به رنگ برحسب درصد وزنی، با قلمو ۲۰%_%۱۵، با غلتک ۱۵%_%۱۰ و با پیستوله ۲۵%_%۲۰ میباشد). پس از اتمام کار، دستها، ابزارآلات رنگآمیزی یا مواد ریخته شده بروی زمین را با آب گرم و صابون بشوئید.
انواع رنگ های ساختمانی جدید
مولتی کالر از رنگ های دکوراتیو است که یک لایه نازک روی سطوح ایجاد می کند. این متریال قابلیت اجرا روی کلیه سطوح را دارد. سطوح گچی، سیمانی، کاشی، آلومینیوم، شیشه، بتون، چوب، پلاستیک و یا هر نوع دیگری را می توان با مولتی کالر، نقاشی کرد. جالب است بدانید که این متریال دوده و گرد و غبار را به هیچ وجه جذب نمی کند. در هر صورت مولتی کالر قابل شستشوست و هر وقت بخواهید می توانید دیوار را تمیز کنید.
یکی دیگر از رنگهای پر استفاده و طرح های جدید نقاشی ساختمان در کاتالوگ رنگ ساختمان، رنگ بلکا است. رنگ بلکا شبیه کاغذ دیواری است و الیاف سلولزی دارد. این رنگ مناسب دیوارهایی است که ترک یا عیب دارند و عایق مناسبی در برابر سرما و گرما است. علاوه بر این قابلیت شستشو هم دارد.
در کاتالوگ رنگ ساختمان رنگهای مختلفی وجود دارد. بعضی از رنگها گرم و بعضی سرد هستند. برای مثال رنگ آبی رنگ سرد و رنگ نارنجی رنگ گرم است. رنگهای روشن موجب افزایش روحیه میشوند و رنگهای تیره معمولا شیک و رسمی هستند که اگر به خوبی استفاده نشوند باعث افسردگی میشوند.
یک رنگ ساختمان جدید دیگر که با بسیاری از سلیقهها سازگار است، رنگ پتینه است. یکی از ویژگیهای خوب این رنگ قابلیت دوام بالا و امکان ترمیم آن است.
اما در کنار مزایایی که برای رنگ های پلاستیکی بر شمردیم، این نوع رنگ ها معایبی نیز دارند. مثلا:
۱- از آنجایی که رنگ های پلاستیکی آب را به خود جذب میکنند، به سختی قابل شستشو هستند.
۲- رنگ های پلاستیکی قابلیت رنگآمیزی بر روی قطعات آهنی را ندارند.
۳- رنگ های پلاستیکی به دلیل مات بودن و غیرقابل شستشو بودنشان، زودتر کثیف میشوند.
رنگ های پلاستیکی دارای مزایا و فواید مختلفی هستند. به عنوان مثال:
۱- خیلی سریع خشک میشوند.
۲- رنگ های پلاستیکی مات هستند و پوشانندگی بالایی دارند. بنابراین میتوانند نقصهای دیوار را بپوشانند.
۳- رنگ های پلاستیکی باکیفیت، تا حدودی قابل شستشو هستند.
۴- از آنجاییکه رنگ های پلاستیکی نیازی به زیرسازی ندارند، سرعت عمل را در رنگ آمیزی بالاتر میبرند.
۵- به راحتی در آب حل میشوند.
رنگ آستر
همانطور که می دانید یک زیر سازی خوب می تواند تاثیری بسیار عالی در نتیجه نهایی کار شما داشته باشد. در واقع زیر سازی از رنگ آمیزی بسیار مهمتر بوده و موفقیت نهایی تنها به زیر سازی و در واقع آستر دیوار بستگی دارد. رنگ های آستر مناسب برای بستر سازی دیوار قبل از رنگ آمیزی هستند و اگر چند قطره ای از رنگ مورد نظر خود را به آستر اضافه کنید می توانید نتیجه ای بهتر از آن بگیرید. از رنگ آستر در کلیه سطوح بدون پوشش، کاغذ دیواری، تعمیر دیوار، در پنل های پیش ساخته، محل بروز لکه ها، کار بر روی رنگی که بر پایه رنگ روغنی است و در هنگام تغییر ناگهانی رنگ استفاده می شود.
رنگ لعابی
رنگ های لعابی برای سطوحی مناسب است که به یک پوشش ضد آب نیاز دارند؛ این نوع از رنگ ها پس از آنکه خشک می شوند یک لایه سخت و مقاوم تولید خواهند کرد.