دسته‌بندی نشده

رنگ‌های صنعتی

رنگ‌های صنعتی

رنگهای صنعتی یک نوع پوشش است که با توجه به بالاترین استانداردهای صنعتی در زمینه مقاومت شیمیایی و خوردگی طراحی شده است. این مواد از پلیمری ساخته شده است که سخت ترین پوشش را ارائه می دهند. آنها طراحی شده اند تا از خوردگی در اتصالات و لوله های فولادی که حاوی گازها، روغن، آب، فاضلاب، پتروشیمی و تجهیزات پردازش مواد غذایی است و نیازمند پوشش نچسب می باشد ، ممانعت بعمل آورد. همچنین در تجهیزات کشاورزی، خودرو و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی رنگ‌های صنعتی

از ویژگی‌های مهم این دسته رنگ‌ها می‌توان به استحکام بالا، چسبندگی قوی با سطح کار، برگشت ناپذیری رنگ، مقاومت بالا به عوامل خورنده، مقاومت بالا به حلال و قابلیت اعمال با ضخامت‌های بالا اشاره کرد. همچنین در رنگ‌های مخصوص مخازن آب شرب از گونه‌ای از رزین‌های اپوکسی استفاده می‌شود که فاقد حلال است و صرفا پس از اختلاط دو جز مایع، یک پوشش سخت ایجاد می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که برای رقیق سازی رنگ نیازی به تینر و حلال‌های سمی در رنگ به صفر برسد و در نتیجه پس از خشک شدن رنگ نیز، مواد سمی از آن متصاعد نمی‌شود.

انواع رنگ های صنعتی

جهت دسته بندی رنگ صنعتی می توان شرایط مختلفی را در نظر گرفت. به عنوان مثال می توان براساس نوع رزین، نوع حلال و یا لایه مصرفی رنگ، دسته بندی هایی را انجام داد. رنگ صنعتی اپوکسی، رنگ صنعتی پلی یورتان، رنگ صنعتی کولتار اپوکسی و… در دسته بندی رزین قرار گرفته و رنگ صنعتی پایه حلالی، رنگ صنعتی پایه آب، رنگ صنعتی بدون حلال یا solvent free در دسته بندی حلالی قرار داده می شود. همچنین رنگ صنعتی آستر، رنگ صنعتی میانی، رنگ صنعتی رویه نیز بر اساس لایه مصرفی دسته بندی شده است. مهم ترین و پرکاربرد ترین دسته بندی، دسته بندی براساس نوع رزین است.

تفاوت های رنگهای صنعتی و ساختمانی

۱- کاربرد نهایی: اولین مورد تفاوت رنگهای صنعتی و ساختمانی در کاربرد نهایی آنهاست. همانطور که حتما حدس زده اید کاربرد رنگهای صنعتی در محیط های صنعتی و برای رنگ آمیزی و پوشش دهی محصولات صنعتی به کار می روند. حال آنکه رنگهای ساختمانی در محیط های مسکونی استفاده می شوند. و هر کدام از این محیط ها خصوصیات و نیازهای خود را دارند. رنگهای صنعتی بر روی محصولاتی نظیر کپسول های CNG/LPG، وسایل نقلیه، بشکه ها و ظروف نگه داری، داربست ها، برج های مخابراتی، به عنوان کفپوش در محیط های صنعتی و بسیاری کاربردهای دیگر به کار می روند. اما رنگهای ساختمانی برای پوشش دهی روی سطوح دیوارها و سقف خانه ها به کار می روند.
۲- هدف اصلی کاربرد: هر نوع پوششی یک هدف و نیاز اصلی را برآورده می کند. در مورد رنگهای صنعتی هدف اصلی حفاظت سطوحی ست که پوشش داده می شوند. حفاظت از وسایل و تجهیزات در مقابل عوامل مختلف محیطی نظیر رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و … مهمترین هدف استفاده از رنگهای صنعتی ست. در مورد رنگهای ساختمانی مشخص است که هدف اصلی زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.
۳- گستردگی محصولات: هنگام استفاده از رنگ به عنوان پوشش رویه(Top Coat)، رنگهای ساختمانی از طیف وسیعتری نسبت به رنگهای صنعتی برخوردارند. در حالی که رنگهای صنعتی هنگامیکه به عنوان پوشش رویه استفاده شوند از نظر نوع رزین به کار رفته به عنوان رزین پایه دارای محدودیت های بیشتری هستند. هرچه به سطوح زیرین نظیر پوشش اصلی(Base Coat) و آستری (Primer) برویم تنوع رنگهای صنعتی بیشتر می شود. به عنوان مثال آستری های اپوکسی، آستری های پلی یورتانی، آستری های فوری و آستری های کوره ای از گستردگی این محصولات خبر می دهد. در مقابل، رنگهای ساختمانی در کاربرد به عنوان پرایمر محدودیت زیادی دارند.
۴- الگوی خرید: یکی از بزرگترین نقاط تفاوت در این دسته بندی تفاوت در نحوه ی خرید است. رنگهای صنعتی در هر سفارش خرید در مقیاس بزرگ خریداری و استفاده می شوند در حالیکه رنگهای ساختمانی با توجه به نوع خریدار در مقادیر کم خریداری می شوند.

رنگ صنعتی سیستم پوشش اپوکسی

رنگ صنعتی اپوکسی به طور معمول از پایه اپوکسی و یک ماده ترمیم کننده تشکیل شده است. طیف گسترده ای از خصوصیات پوشش را می توان با دستکاری هر یک از این اجزا بدست آورد: پوشش های پلی آمید اپوکسی مقاومت رطوبت بسیار خوبی را ارائه می دهند، پوشش های ماستیک اپوکسی ضخامت لایه استثنایی ارائه می دهند و روکش های اپوکسی فنولیک مقاومت شیمیایی خوبی را ارائه می دهند. با توجه به این تطبیق پذیری، اپوکسی هایی را پیدا خواهید کرد که به عنوان آغازگر، روکش متوسط ​​یا حتی یک روکش پوششی بسته به نیاز برنامه کاربرد دارد.

این روکش ها با یک گروه بزرگ و با کارایی بالا از محصولات پوشش، با خصوصیات لایه سازی، مکانیکی و شیمیایی بسیار عالی روبرو شده اند. در مقایسه با روکش های آلکیدی، مدت زمان خشک شدن کوتاه است. از این روکش ها می توان برای پروژه های نقاشی صنعتی استفاده کرد که حداکثر محافظت در برابر ساییدگی طبیعی، سایشی، خوردگی، رطوبت، آب و مواد شیمیایی را دارند.

قابل توجه ترین محدودیت پوشش دسته اپوکسی، عملکرد ضعیف آنها در نور خورشید است. به همین دلیل اکسی اکثراً در کاربردهای صنعتی داخلی یا غوطه وری استفاده می شود. ممکن است اپوکسی هایی را ببینید که از فولاد در نیروگاه هسته ای یا در یک تصفیه خانه فاضلاب غرق شده اند.

مزایای استفاده از رنگهای صنعتی

۳- حفاظت حرارتی:

درجه حرارت بالا می تواند محیطی تهاجمی برای تجهیزات صنعتی ایجاد کند. خوشبختانه، تولیدکنندگان رنگهای صنعتی یک سری پوشش مقاوم در برابر حرارت ارائه کرده اند که حفاظت کافی در برابر شوک حرارتی و سایر مشکلات معمول در محیط های صنعتی را فراهم می کند.

۲- مقاومت در برابر آب و هوا:

استفاده از رنگهای صنعتی به عنوان پوششی برای دستگاههای صنعتی منجر به مقاومت در برابر تغییرات ناشی از آب و هوا، حفاظت در برابر آسیب های ناشی از رطوبت، باران اسیدی، خوردگی و غیره می گردد. رنگهای صنعتی مقاوم در برابر اشعه زیانبار UV می تواند بسیار کاربردی باشد.

۱- پیشگیری از زنگ زدگی و خوردگی:

یکی از راه های نگهداری و تعمیر دستگاههای صنعتی این است که از زنگ زدگی و خوردگی محافظت کنید. زنگ زدگی و خوردگی در نهایت منجر به آسیب دستگاه می شود که موجب خرابی طولانی مدت آن و اعمال هزینه های اضافی خواهد شد.

رنگ صنعتی چیست ؟

رنگ ها از ترکیبات شیمیایی مختلفی در کارخانجات صنعتی تولید می شوند. معمولا برای جلوگیری از ساییدگی و خوردگی بدنه در صنایع مانند بدنه کشتی ها، رنگ آمیزی لوله ها و غیره به کار می رود. از مهمترین صنایع طرفدار رنگ صنعتی می توان به صنعت خودرو سازان و واگن سازی اشاره کرد. در بسته بندی های مواد غذایی در قوطی های کنسرو نیز از رنگ صنعتی برای جلوگیری از خوردگی و خراب شدن محتوای غذا در آن به کار می رود.

توضیح انواع رنگ های صنعتی

۳- گروه رنگ های ترموپلاست

این گروه از رنگها بر پایه رزین های ترموپلاست طراحی گردیده و به همراه پیگمنت های ضدخوردگی و رنگی به صورت آستر، میانی و رویه دارای مقاومت شیمیایی و خوردگی و رطوبتی بالایی می باشند. از جمله ویژگیهای این رنگ ها می توان چسبندگی بالا، سرعت خشک شدن مناسب، ثبات برق و مقاومت عالی در برابر شرایط جوی اشاره نمود.

۴- گروه رنگ های کوره ای

این گروه در کوره های با محدوده دمایی متفاوت سخت شده و دارای سختی و چسبندگی بسیار بالا به سطح، قدرت حفظ براقیت و ثبات رنگ ایده آل، مقاومت رطوبتی مناسب و مقاومت در مقابل شوینده ها بوده و در صنایع مختلف از جمله لوازم خانگی، صنایع خودرو، رادیاتور، پوشش قوطیها و … مورد مصرف قرار می گیرند.

۱- گروه رنگ های اپوکسی

گروه رنگ های اپوکسی با عوامل سخت کننده پلی آمید، پلی آمین دارای ویژگی های مطلوبی از قبیل چسبندگی عالی، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و حلال ها، مقاومت سایشی، مقاومت عالی در برابر محیط های شرجی و مرطوب و همچنین سختی بالا و نیز ضربه پذیری ایده آل می باشد.

۲- گروه رنگ های پلی یورتان

رنگ های این گروه بر پایه رزین اکریلیک پلی ال و سخت کننده ایزو سیانات فرموله و دارای مقاومت شیمیایی و مکانیکی بسیار مطلوب بوده و در شرایط جوی مقاومت عالی در مقابل اشعه u.v نور خورشید از خود نشان می دهد. ازجمله خواص بارز این رنگ چسبندگی عالی روی سطح گالوانیزه، آلومینیوم، مس و حفظ براقیت و ثبات رنگ در زمان طولانی می باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.