اهمیت رنگ در زندگی
رنگ در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم نقش مهمی دارد. می تواند تفکر را تحت تأثیر قرار دهد، اعمال را تغییر دهد و واکنش ایجاد کند. رنگ می تواند باعث تحریک یا آرامش چشم شما شود، فشار خون شما را بالا ببرد یا اشتهای شما را سرکوب کند. با استفاده از روش های صحیح، رنگ حتی می تواند در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کند.
به عنوان یک نوع ارتباط قدرتمند، رنگ غیر قابل تعویض است. رنگ قرمز به معنی “توقف” و رنگ سبز به معنای “رفتن” است. چراغ های راهنمایی این پیام جهانی را ارسال می کنند. به همین ترتیب، رنگ های مورد استفاده برای یک محصول، وب سایت، کارت ویزیت یا لوگو باعث واکنش ها می شوند.
معرفی رنگ
به هر مایع یا شبه مایعی که در زمان اعمال لایه نازکی را جهت پوشاندن جسمی جامد (که اصطلاحا زیرآیند یا بستر نامیده می شود) ایجاد کند، رنگ گویند. رنگ یک محصول نیمه تمام است، بعبارتی بعد از استفاده توسط کاربر است که به مرحله پایانی خود که ایجاد یک پوشش مناسب است میرسد. بدون رنگ، عمر محصولات ممکن است به شدت کاهش یابد و بسیاری از محصولات حتی قابل فروش نخواهند بود. رنگ و پوشش ها در دو بخش اصلی – دکوراسیون و حفاظت – اهمیت اقتصادی قابل توجهی دارند. از رنگ هم چنین برای مخلوط کردن با لعاب، برای پوشش های پیشرفته و صیقلی سازی سطوح سرامیک و چینی و غیره نیز میتوان استفاده کرد.
رنگ های صنعتی
هر نوع پوششی یک هدف و نیاز اصلی را برآورده می کند. در مورد رنگهای صنعتی هدف اصلی حفاظت سطوحی ست که پوشش داده می شوند. حفاظت از وسایل و تجهیزات در مقابل عوامل مختلف محیطی نظیر رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و … است. این رنگ ها علاوه بر حفاظت خواصی مانند براقیت، فام، مقاومت در برابر اصطکاک و خراشیدگی و سایش و نیز مقاومت های شیمیایی و آب و هوایی را دارند. این رنگها در انواع اپوکسی ( زینک ریچ، اپوکسی MIO، زینک فسفات، کولتار و …)، پلی یورتان، اتیل سیلیکات، سیلیکونی، کلروکائوچو، پلی استر و آلکیدی جهت صنایع و مصارف مختلف مانند صنایع غذایی، دارویی، صنایع نساجی، تصفیه خانه ها، پوششهای خطوط انتقال نفت و گاز و … جهت پوششهای محافظ در برابر اسید، بخارات مواد خورنده و مواد شیمیایی و میکرو ارگانیسمها استفاده میشوند.
رنگ های نما
صحبت از رنگ و رنگ نمای ساختمان و بحث و بررسی پیرامون این موضوع بسیار حائز اهمیت است. نمای ساختمان یکی از قسمت های مهم و قابل توجه در نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان است. چرا که همیشه در مقابل دید عموم بوده و اولین منظره قابل رویت از یک ساختمان، نما و رنگ نمای آن میباشد. در حال حاضر پوششهای زیادی جهت استفاده در نمای ساختمان موجود بوده و مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از پوششها و موادی که از قدیم مورد استفاده بوده است، رنگ مخصوص نمای ساختمان است که با بهره گیری از این رنگ علاوه بر داشتن زیبایی درخور توجه به دیگر خصوصیات منطبق بر شرایط استقرار آن ساختمان دست یافت. نقاشی و رنگ نمای ساختمان اگر مدرن و کلاسیک طراحی و اجرا شود حس خوبی را انتقال خواهد داد. پس برای نقاشی ساختمان باید حداکثر سلیقه خود را در انتخاب رنگ لحاظ کرد.
رنگ ساختمانی
رنگ از جمله متریال های کاربردی در صنعت ساختمان سازی است که برای مصارف گوناکون مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی رنگ ها به دو دسته قابل شستشو و غیر قابل شستشو تقسیم می شوند و هر کدام ویژگی های منحصر بفرد خود را دارا می باشند. رنگ های روغنی و اکریلیک قابل شستشو و رنگ های پلاستیکی غیر قابل شستشو هستند. رنگ هایی که از قابلیت شستشو برخوردار نیستند اگر لکه یا آلودگی بر روی آنها ایجاد شود نمی توان آنها را به راحتی پاک نمود. اصولاً این رنگ ها برای سقف مورد استفاده قرار می گیرند زیرا سقف به نسبت سایر مکان ها کمتر در معرض لکه و آلودگی قرار می گیرد. در مقابل رنگ های قابل شستشو برای رنگ آمیزی درب، چهارچوب درب و دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ نقش مهمی در زیبایی ساختمان ایفا می کند و نمای آن را دگرگون می می سازد. رنگ های مختلفی در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند.
تفاوت رنگهای صنعتی و ساختمانی
۱- کاربرد رنگ :
کاربرد رنگهای صنعتی در محیط های صنعتی و برای رنگ آمیزی و پوشش دهی محصولات صنعتی و رنگهای ساختمانی در محیط های مسکونی می باشد. هر نوع رنگی برای یک هدفی ساخته شده است. مثلا رنگ های صنعتی با هدف محفاظت از سطوح، حفاظت از وسایل و تجهیزات در مقابل عوامل مختلف محیطی نظیر: رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و … استفاده می شوند. در مقابل رنگ های ساختمانی با هدف زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.
۲- تنوع محصولات :
به طور کلی تنوع رنگ های ساختمانی در قسمت پوشش رویه یا Top Coat بسیار زیاد است اما در رنگ های صنعتی هر چه به لایه های زیرین مانند پوشش اصلی یا Base Coat و آستری یا Primer نزدیک بشویم تنوع زیادی می بینیم.
بهترین روش نقاشی صنعتی چیست؟
رنگ صنعتی و نحوه رنگ آمیزی آن: نقاشی صنعتی لازم نیست به اندازه نقاشی تجاری “زیبا” باشد، اما رنگ ها و تکنیک های استفاده شده باید آزمایش زمان را داشته باشند. رنگ آمیزی کارخانه و انبار معمولاً کار بسیار بزرگی است و صاحبان مشاغل نمی خواهند هر چند سال یکبار رنگ آمیزی کنند!
چند روش مختلف برای نقاشی صنعتی وجود دارد که توسط متخصصان برتر استفاده می شود. برای نقاشی صنعتی اغلب باید از جرثقیل و وسایل ایمنی استفاده کرد تا به آن مکانهای صعب العبور برسید. پیمانکاران نقاشی که استخدام می کنید باید در همه این روش ها بسیار باتجربه باشند.
مشاغل تولیدی و انبارداری معمولاً با جابجایی ماشین آلات، وسایل نقلیه و کارگران، ترافیک زیادی دارند. نقاشان صنعتی معمولاً به جای رنگ لاتکس از رنگ های روغنی استفاده می کنند. خشک شدن آنها ممکن است بیشتر طول بکشد، اما بسیار با دوام هستند. نقاشان صنعتی همچنین باید در زمینه رنگ آمیزی کف – پوشش اپوکسی و سایر فنون خبره باشند.
روش نقاشی ساختمان با پوشش بلکا
پوشش بلکا جزو جدیدترین پوششهای دیواری است که در زمره رنگهای ساختمانی به شمار میآید. سرعت اجرای این نوع رنگ بر روی سطوح بسیار بالاست. ماده اولیه رنگ بلکا سلولز است؛ به عبارتی این رنگ تشکیل شده از الیاف پنبهای، رزینهای سلولزی، پیگمنتهای مقاوم، روان کنندهها و سایر افزودنیهایی که به صورت خمیر درمیآیند. به مرور زمان افزودنیهای فراوانی به بلکا اضافه شد، به طوریکه تنوع زیادی در این رنگ بوجود آمده و کمکم به صورت یک پوشش شناخته شده در سراسر دنیا مطرح است. در واقع میتوان گفت بلکا یک روش جایگزین برای رنگ و کاغذ دیواری است و بهتر است به نام پوشش بلکا اسم گذاری شود.